Pamiętam z dzieciństwa chwilę w której moja Babcia lub Mama piekły biszkopt. Chwila grozy . Nie można było nic głośniej powiedzieć, otworzyć drzwi, zrobić przeciągu bo biszkopt "opadnie". Masakra. No ale dzięki tym kobietom odziedziczyłam w spadku przepis na biszkopt idealny. Wypracowanie go kosztowało wiele stresu ale nigdy nie zawodzi.
I uwaga oto przepis na biszkopt idealny :
I uwaga oto przepis na biszkopt idealny :
- 6 dużych jaj
- 1 szklanka cukru ( ja używam szklanki o pojemności 200 ml)
- 1,5 szklanki mąki
- 1 łyżka proszku do pieczenia
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
I uwaga teraz najważniejsze ( i tu serce mojej Mamy i Babci by pękło ) po upieczeniu biszkopt rzucamy o blat :):). Tak, tak rzucamy i po bólu . Nie opadnie, możemy otworzyć okna, dzieci mogą krzyczeć :):)
Super przepis..
OdpowiedzUsuńTeż zawsze rzucam biszkopt po upieczeniu. Ale dekoracja jest przepiękna, gratuluję zdolności:)
OdpowiedzUsuń:) A dziękuję bardzo :)
UsuńDlaczego proszek przecież bez proszku też by wyszło?
OdpowiedzUsuń