Z tym akurat miałam najwięcej problemów.
Ciągle coś mi nie wychodziło.
Z mieszaniny różnych przepisów, po długim czasie udało się.
SKŁADNIKI
5 dużych jaj
170 g cukru
150 g mąki
20 g mąki ziemniaczanej
3 płaskie łyżki kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia
WYKONANIE
Rozdzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę, gdy już będą sztywne dodajemy ( cały czas ubijając) powoli cukier. Następnie dodajemy po jednym żółtku, wciąż ubijając na najwyższych obrotach (ok. 5 minut). Na koniec dodajemy przesiane suche składniki.
Piekę w 180 stopniach ok. 45 min.
W przypadku tego biszkoptu zastosowanie znajduje zasada suchego patyczka :).
Biszkopt przekładamy dowolnym kremem.
Następny w kolejce przepis na ciasto 3 BIT. Szybkie, łatwe i bez pieczenia :)
Czy moge Pania prosico przepis na ta zniewalajaca,blyszczaca polewe czekoladowa,o ile jest to Pani zdjecie? Iwona
OdpowiedzUsuńTak oczywiście :) zdjęcie moje a przepis na polewę wrzucę na bloga dziś wieczorkiem :)
UsuńJuż jest :) Zapraszam
Usuń