środa, 11 stycznia 2017

KREM MICHALEK

Dziś przepis na jeden z moich ulubionych kremów. Sprawdza się zarówno przy tortach jak i przy ciastach. Szybki w wykonaniu a jego smak bezcenny :). 

SKŁADNIKI

  • 750 ml śmietany kremówki ( u mnie zawsze Piątnica 36%)
  • 3 wafelki Grześki ( bez czekolady)
  • 15 cukierków Michałków (białych)
  • 2 białe czekolady

WYKONANIE

Cukierki i wafelki drobno pokruszyć.
Czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej.
W misce miksera ubijamy na sztywno śmietanę. Pod koniec ubijania stopniowo dodajemy przestudzoną czekoladę (cały czas ubijając). Następnie dodajemy pokruszone cukierki i batony i delikatnie mieszamy. KREM GOTOWY :). Szybko sprawnie i smacznie :)

Na zdjęciu tort z kremem Michałek :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz