SKŁADNIKI
- 1 Kaśka
- 1/2 szklanki mleka
- mniej niż 2 szklanki cukru
- 3 kopiaste łyżki kakao
- 2 szklanki mąki
- 4 duże jajka
- 1 łyżka proszku do pieczenia
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Z Kaśki, mleka, cukru i kakao gotujemy czekoladę. Po zagotowaniu odlewamy 1/2 szklanki powstałej masy (będzie to nasza polewa), pozostałą część studzimy a następnie umieszczamy w misie miksera. Po wystudzeniu dodajemy jajka i przesianą mąkę z proszkiem. Mieszamy do pełnego połączenia składników.
Piekę w 190 stopniach do tak zwanego "suchego" patyczka.
A teraz najważniejsze - jeszcze gorące polewam pozostałą czekoladą dzięki czemu dostaje się ona również do "wnętrza" ciasta :).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz