OBSERWUJ

czwartek, 12 stycznia 2017

OMLET JAGLANY

Dziś trochę z innej beczki. Jedno z moich najbardziej lubianych śniadań. Zresztą wszyscy bardzo je lubimy. Szybkie, lekkie a co najważniejsze zdrowe.

SKŁADNIKI


  • 2 jajka
  • 2 łyżki mąki jaglanej
  • 2 łyżki wody
  • łyżeczka oleju kokosowego


SPOSÓB WYKONANIA

Białka oddzielamy od żółtek. Żółtka mieszamy z mąka i woda. Białka ubijamy na sztywno i dodajemy do masy z żółtek. Całość delikatnie mieszamy. Ja smażę na oleju koksowym. Omlet smaruję jogurtem naturalnym i posypuję ulubionymi owocami ( w zimę zastępuje je mrożonymi ), można również użyć ulubionego dżemu, masła orzechowego. 
Polecam - jest przepyszny :)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz