SKŁADNIKI
- 6 białek
- 250 g cukru ( ja używam cukru pudru)
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Białka umieszczamy w misie miksera i ubijamy na sztywną pianę, następnie dodajemy ( bardzo małymi partiami i cały czas ubijając) cukier. Zmniejszamy obroty do minimum, dodajemy sok z cytryny i mąkę ziemniaczaną ( robimy to bardzo delikatnie).
Pieczemy w 140 stopniach ok 60 minut.
Z wyżej wymienionej porcji pikę 3 blaty o średnicy ok 20 cm.
NA ZDJĘCIU BLATY PRZEŁOŻONE BITĄ ŚMIETANĄ
( BEZ DODATKU CUKRU), WARSTWĄ DŻEMU TRUSKAWKOWEGO. NA WIERZCHU DELIKATNA POLEWA CZEKOLADOWA
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz