SKŁADNIKI
- 1 kg sera ( u mnie zawsze Piątnica)
- 5 jajek
- 1 łyżka mąki pszennej
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
- 100 g dobrego masła
- 1 szklanka cukru
- 1 cukier waniliowy
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
W misie miksera ucieramy na jasną masę masło z cukrem i cukrem waniliowym. . Następnie wbijamy po 1 jajku ( cały czas ucierając). Gdy już dodamy jajka, przychodzi pora na twaróg - dodajemy go stopniowo dalej cały czas ucierając. Na sam koniec należy wmieszać ( już delikatnie ) obie mąki.
Piekę w tortownicy o średnicy 22 cm wyłożonej tylko na spodzie papierem do pieczenia.
włożyć do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i od razu zmniejszyć temperaturę do 155 stopni. Piec ok 80-90 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz