PRZEPIS NA BISZKOPT
BISZKOPT TRADYCYJNY
PRZEPIS NA KREM
- 260 g śmietany 36% ( u mnie zawsze Piątnica)
- 42 g cukru pudru
- 2 serki mascarpone ( u mnie zawsze Piątnica)
- 1 espresso ( możemy je zastąpić kawą rozpuszczalną)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
W misie miksera umieszczamy śmietanę i zaczynamy ubijać. Po chwili dosypujemy cukier puder i ubijamy na sztywno. Wyłączamy dodajemy serek mascarpone i delikatnie mieszamy. Gdy już otrzymamy jednolitą konsystencję dodajemy espresso i znowu mieszamy.
PRZYGOTOWANIE TORTU
Gotowy biszkopt kroimy na 3 części. Dolną nasączamy, układamy wiśnie i cienką warstwę kremu. Znowu biszkopt, nasączenie i teraz już sam krem. Trzecia warstwa identycznie :). Sposób wykończenia dowolny :) - u mnie masa cukrowa :)
Ja używam wiśni, które co roku gotuje moja mama :)
Biszkopt nasączam wodą z cytryną, cukrem i odrobiną
spirytusu :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz