poniedziałek, 6 lutego 2017

MUFINY CZEKOLADOWE

Dziś stwierdziłam, że jak Zuzia z Karolem wrócą ze szkoły na stole będzie czekało coś słodkiego. Coś co bardzo lubią. I tak wyszły mufiny czekoladowe.

SKŁADNIKI

  • 125 g  Kaśki
  • 1/4 szklanki mleka
  • mniej niż 1 szklanki cukru
  • 1,5 łyżki kakao
  • 1,5 szklanki mąki
  • 2 duże jajka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Z Kaśki, mleka, cukru i kakao gotujemy czekoladę. Studzimy a następnie umieszczamy w misie miksera. Po wystudzeniu dodajemy jajka i przesianą mąkę z proszkiem. Mieszamy do pełnego połączenia składników. Nakładamy w papilotki do 3/4 wysokości ( mi wyszło 13 szt)
Piekę w 185 stopniach do  tak zwanego "suchego" patyczka.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz