sobota, 25 lutego 2017

BLOK CZEKOLADOWY

Kto nie zna bloku :)? Chyba nikt. My go uwielbiamy. A z tego przepisu jest po prostu idelany, przepyszny, mniamniusi :)

SKŁADNIKI

  • 1 opakowanie mleka w proszku ( u nas zawsze łaciate)
  • 2 małe masła roślinne
  • mniej niż 2 szklanki cukru
  • 2 kopiaste łyżki kakao
  • 0,5 szklanki wody


Opcjonalnie

  • 2 paczki herbatników


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

W garnku na średnim ogniu rozpuszczamy masło, wodę, cukier i kakao. Doprowadzamy do wżenia. Następnie energicznie mieszając ( szczerze my już na tym etapie używamy miksera) dodajemy mleko i mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Zdejmujemy z ognia i opcjonalnie dodajemy pokruszone herbatniki. 
Przekładamy do ulubionej brytfanki i najlepiej na kilka godzin włożyć do lodówki.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz